Welkom bij Smart2Scool!

 

Beste ouder/verzorger,


Wij zijn blij uw zoon of dochter aankomend schooljaar op CSW te mogen verwelkomen. In deze brief treft u de informatie aan die u nodig heeft om u en uw kind goed voor te bereiden op het gebruik van de iPad.

CSW zet al sinds een aantal jaar de iPad in als leermiddel. Bewezen is dat de iPad zeer geschikt is om op eigentijds onderwijs digitaal te ondersteunen. Daarmee sluiten we aan bij de wereld van nu. Een wereld waarin ICT meer en meer geïntegreerd wordt in ons dagelijks leven en waar wij allemaal goed mee om moeten kunnen gaan. De iPad wordt op alle afdelingen van CSW minimaal de eerste drie leerjaren gebruikt. Na deze drie jaar kan er gekozen worden om met deze iPad te blijven werken of een nieuwe iPad, of een eigen device (laptop/Chromebook) aan te schaffen dat (beter) aansluit bij de mogelijke vervolgopleiding.

Schermtijd
Schermtijd is een nieuwe functie in iOS 12 waarmee u kunt bijhouden hoeveel tijd u en uw kinderen besteden aan apps, websites en dergelijken. Zo kunt u bewustere keuzes maken over hoe u uw apparaten gebruikt en desgewenst limieten instellen.

Zuludesk
De ZuluDesk Parent app/webtool is naast schermtijd speciaal ontworpen voor ouders. Wanneer uw zoon of dochter huiswerk maakt op een iPad, kan het gebeuren dat hij of zij wordt afgeleid door sociale media, berichten of spelletjes. Met ZuluDesk Parent heeft u de mogelijkheid om een aantal zaken op de iPad te reguleren. Bijvoorbeeld de iPad in een bepaalde app "vast te zetten" en/of de notificaties op "uit" te zetten. Veel minder afleiding dus!
Informatie over hoe u ZuluDesk Parent inzet, ontvangt u na de zomervakantie.

Elke leerling een iPad: hoe werkt het?
Voor een optimale ondersteuning van het onderwijsproces beheert CSW de iPads van de leerlingen in onze MDM (mobile device management) omgeving. Via dit MDM  worden op de iPads van de leerlingen onder andere profielen voor de wifi netwerken en Zuludesk voor ouders en docenten ingesteld, maar ook apps (voor)geïnstalleerd. Daarnaast kunnen wij via dit MDM sneller en beter ondersteuning bieden bij eventuele problemen met de iPad.

Een voorwaarde om dit te kunnen doen is dat de iPads voorzien zijn van een zogenaamd DEP profiel van Apple. (DEP=Device Enrollment Program). DEP wordt alleen geïnstalleerd op iPads die geleverd worden door en aan organisaties die daarvoor toestemming hebben gekregen van Apple.

Particuliere consumenten kunnen GEEN iPad met "DEP" aanschaffen. Dit is ook de reden dat wij NIET toestaan dat leerlingen (in de onderbouw) een zelf aangeschafte iPad meenemen naar school.

De aanschaf van de iPad dient te verlopen via een Apple Authorised Reseller en CSW maakt hiervoor gebruik van de diensten van Smart2Scool.

Om de aanschaf van een iPad (voorzien van DEP) zo aantrekkelijk en concurrerend mogelijk te maken zetten wij de gerealiseerde inkoopkortingen op de iPad, verzekering en hoes volledig in voor het verlagen van de aanschafprijs. Op deze manier kunnen wij u een scherpe prijs aanbieden. Ook is er de mogelijkheid om in 12 of 24 maanden te betalen.

Wij zijn als school van mening dat de kosten voor de iPad geen drempel mogen vormen om voor CSW te kiezen. Mochten de kosten een probleem zijn, dan kunt u contact opnemen met de afdelingsleider van uw kind.

U schaft de iPad, iPadhoes en eventuele verzekering via QSX aan via de webshop van Smart2Scool. U kunt de iPad bestellen via  http://smart2scool.nl/school-introduction?school_id=1247670. De iPad wordt thuis afgeleverd. In de eerste schoolweek zal de iPad terug naar fabrieksinstellingen worden gezet en opnieuw worden geconfigureerd. Tijdens het bestel proces wordt er gevraagd om een leerling nummer. Dit persoonlijke nummer staat onderaan deze brief.

Let op: bestel de iPad voor 1 augustus 2019. Indien u de iPad voor 1 augustus bestelt, wordt deze voor de start van het schooljaar bij u thuis bezorgd.

Apple ID instructie
Om te kunnen werken op de iPad is een Apple ID nodig. Dit account moet voor het schooljaar thuis worden aangemaakt via http://appleid.apple.com. Dit account is nodig bij de opstartweek voor het installeren van de schoolapps. Let op dat u aangeeft dat uw zoon/dochter ouder is dan 13 jaar. Het is anders niet mogelijk om een Apple ID aan te maken.

Leermiddelen
Informatie over de leermiddelen en schoolbenodigdheden ontvangt u voor de zomervakantie.

Voor meer informatie over de iPad in het onderwijs klikt u hier  
Indien u nog vragen heeft kunt u een e-mail sturen aan
iPad@cswalcheren.nl

 


De voorwaarden van de gebruikersovereenkomst en de verzekeringsvoorwaarden vindt u hier:

De voorwaarden bij de gebruikersovereenkomst leest u hier.
De voorwaarden van de Smart2scool serviceverzekering leest u hier

Wegens de aankondiging van het nieuwe model iPad heeft de leverancier een beperkte voorraad  van het huidige model, hierdoor zal er voordat er een bestelling geplaatst kan worden navraag gedaan moeten worden over de huidige voorraad.

Voor het aanvragen van een bestelling ontvangen wij graag een mail op: info@smart2scool.nl
 

Hoe werkt het
  • Kies uw apparaat

  • Vul uw gegevens in

  • Lees de overeenkomst door

  • Zet uw digitale handtekening

  • Lees de incassomachtiging door

  • Zet uw digitale handtekening

  • Na goedkeuring ontvangt u een bevestiging